המשקיעים מוכנים לעונת דיווחים חשובה ואדירה. הרוח הכלכלית מהווה סכנה ממשית לאותן חברות.
הסגר על העסקים עקב וירוס הקורונה שפקד את העולם ומאיים על הכלכלה, בעוד שהמעבר לעבר מציאות ה"נשארים בבית " החדשה יוצרת הזדמנויות מדהימות אך גם מציב מלכודות רבות.
האתגרים הללו מציבים בפנינו הזדמנויות רבות אך גם סיכונים שלא נראו מאז המיתון הגדול ב 2008.
חברות שיכולות להרוויח מכלכלת ה"נשארים בבית" החדשה ירוויחו בגדול, ואילו אלה שנשארו תקועים בעבר יראו את מחירי המניות שלהם צונחים.
נראה כי הכלכלה הסטנדרטית ושוק המניות עשויים להיות כרגע במחלוקת אחד עם השני , אך האם זה באמת המצב? השוק תמיד צופה אל העתיד ולעיתים קרובות אופטימי. שמדובר במניות , הכל תלוי בציפייה מהעתיד.
זה מעלה את אחת הסוגיות המבלבלות ביותר בעונת הדיווחים:
מדוע מניות מסוימות מרקיעות שחקים בעוד שאחרות מתרסקות ?
במאמר זה אנו הולכים להתמודד עם הסוגיה הלא מובנת הזאת. ונלמד על שתי שיטות בעזרתן ניתן להרוויח מ"ההפתעות" בעונת הדיווחים הזו.
להלן 2 סיבות שמניות יכולות לרדת גם לאחר הפתעה חיובית ברווחים:
1. מציאות לעומת ציפיות: ההגדרה הסטנדרטית של הפתעה היא כאשר הרווחים עולים מעל למצופה, את המצופה אנו שואבים מהמספרים "שפורסמו" ע"י האנליסטים שסוקרים את החברות. לעיתים קרובות משקיעים נוטים לפתח ציפיות משלהם שיכולות להיות שונות מאוד משל מהאנליסטים בוול סטריט.
אם יש יותר מידי אופטימיות סביב החברה אז הרווחים בפועל יצטרכו להיות טובים בצורה משמעותית כדי לעמוד באותן ציפיות. המשקיעים פיתחו ציפיות מנופחות. זו הסיבה השכיחה ביותר לכך שמניות מסוימות נופלות לאחר הדוח גם אם היה דוח חיובי.
2. איכות הדוח: הרווחים האיכותיים ביותר מגיעים מצמיחת הכנסות חזקה. המשמעות היא שמוצרי החברה או השירותים של החברה הם בעלי ביקוש גבוה וגדל ועליהם להישאר כך בעתיד. עם זאת, בימינו , מרבית הרווחים שדווחו הגיעו מהקיצוץ בהוצאות השוטפות. הבעיה במהלכים אלה היא שהם לא מתמשכים. כאשר השוק מקבל תחושה שהרווחים אינם ברי קיימא, לא משנה כמה חזק קצב המכירות, מניות החברה ככל הנראה יירדו.
2 דרכים להרוויח כסף מעונת הדוחות:
אז עכשיו, לאחר שתיארנו דברים שיכולים להשתבש לאחר עונת הדוחות, בואו נעלה הילוך ונדבר על משהו חשוב עוד יותר; כיצד להרוויח מאותן הפתעות. להלן שתי דרכים :
הדרך הטובה: קנו מניות של חברה שעלתה לכותרות. מניות אלה יוצרות סחף בקרב המשקיעים וחוות את מה שאקדמאים מכנים "הודעה מוקדמת על רווחים " מחקרים מראים בבירור כי מניות אלה בדרך כלל עולות במהלך 9 החודשים הבאים. לעומת זאת, עליכם למכור כל מניה בתיק שלכם אשר מפספסת את תחזית הרווחים שלה, מכיוון שהיא עשויה להפגין ביצועים ברמה נמוכה מהמצופה בהשוואה לשוק ברבעונים הקרובים. החיסרון של גישה זו הוא שיש אלפי מניות לבחירה בכל רבעון.
הדרך הטובה ביותר: מצא מניות שיש עליהן דיבור אבל עדיין לא הגיעו לכותרות. קנו את המניות מעט לפני ההכרזה ותיהנו מרווחים מהירים של 10%, 15%, 20% לפני שמדווחים עליהן רשמית. אין נוסחת פלא לשוק המניות, אז איך זה אפשרי ??? אך אל תדאגו; זה לא מופע קסמים. זה מדע טהור. הקונספט לתפוס מניות זמן קצר לפני שהן מגיעות לכותרות הוא כבר זמן רב ה"גביע הקדוש" בהשקעות במניות. מומחים רבים ניסו ולא הצליחו לבצע את העבודה הזו. בשלב מוקדם מצאנו רמזים שאמרו לנו אילו מניות עשויות להפתיע, אך לאו דווקא לעלות במחיר.
Comentários