top of page

סקירה מסכמת - לאן פני השוק?

  • 21 ביוני 2020
  • זמן קריאה 3 דקות

למרות ההתערבות בשווקים הפיננסיים מצד הפד והממשל, כמו גם מקביליהם ברחבי העולם, הסיכון בשווקים עדיין קיים. עם זאת, השווקים לא קורסים. נכון לעכשיו נראה לנו שהשווקים יתקשו להתקדם הרבה יותר ממה שהם התקדמו בימים האחרונים. הרמות החשובות במדדים הן 3,146.83 במדד ה S&P. רמות התמיכה שצפויות לעתיד ב S&P הן 2,912.50, 2,815.25 ו- 2,718. לטווח ארוך (חודשים). אנו עשויים לראות את השיא בכל הזמנים ב -3,397.50 שיבדק בחודשים הקרובים.


"The trick in investing is just to sit there and watch pitch after pitch go by and wait for the one right in your sweet spot.” -Warren Buffett

הריבאונד החריף של שוק המניות מחודש מרץ הדובי יצר תופעות דומות למשבר הייטק מסוף שנות ה-90 בהן חברות ספקולטיביות ובעלות סיכון גבוה היו מרכז הבעיה. למשל, חברת השכרת המכוניות הרץ שהכריזה על פשיטת רגל כמעט ביצעה מכירת מניות מחודשת בשווי מיליארד דולר, עד שרגולטורים פיננסיים נכנסו לעניין ומנעו מה שיכול היה להיות מרחץ דמים אמיתי. חברת "ניקולה", שמתיימרת להיות טסלה הבאה נראית דומה במאפיינים, חברה לא רווחיות אבל בשוק כבר בעלת שווי שוק של 23 מיליארד דולר.


איך הסיפור הזה יסתיים? האם המחירים ימשיכו להרקיע שחקים? אין להכחיש את קיומם של חידושים מרגשים כמו טכנולוגיות הענן, מכשירים חכמים, AI וכו '. כמה מההזדמנויות הללו, במחיר נמוך, בהחלט ראויות להשקעה. אבל קחו בחשבון, סוף שנות התשעים כללו חלק נכבד של חדשנות (גם בסוף שנות העשרים וסוף שנות השישים) אבל המשקיעים ששילמו יתר על המידה בגין אותן מניות הפסידו את מיטב כספם. איננו יכולים לשנות את היסטוריה, אך אנו בהחלט יכולים ללמוד ממנה. ואם יש דבר אחד שההיסטוריה לימדה אותנו, זה ששוק מניות חסר פחד הוא מקום מסוכן להשקיע בו.


מה מצבם של הסקטורים ההגנתיים?


הרבעון הראשון של שנת 2020 עבור נכסי ההגנה, התחיל בצורה

סקטורים הגנתיים

משוגעת למדי. בעוד מניות טכנולוגיות גדלות צברו את מרבית תשומת הלב התקשורתית, נכסי הגנה כמו זהב צברו בערך אותו סכום. 2 טריליון הדולר שיועדו לגירוי פיסקלי ע"י ממשלת ארה"ב עברו גם לשם.

לעומתם , סקטורים הגנתיים כמו ענף השירותים חוו שנה לא טובה והם מפגרים הרחק מאחור בתשואותיהם.




הסנטימט בשוק

מדד ה- VIX התרסק כאשר מחירי המניות ביצאו ריבאונד מאז הנפילה בחודש מרץ. גם שוק האג"ח הממשלתי הארוך (TLT) ונכסי ההגנה כמו הזהב (GLD) ספגו ירידה מהשיא ונעים בדשדוש עם תחושות המשקיעים. היורו מתקן מעט את השפל הארוך שלו אך עדיין מתומחר ברמות נמוכות של 13 שנים.



סנטימנט בשוק

עד כמה חודש מרץ היה רע?


עכשיו אחרי שחווינו כמה נסיגות מפחידות במחירי המניות, ונפילות חזקות יותר מאשר רובנו היינו מדמיינים על פני תקופת זמן קצרה מאוד. ואז קפיצה חזקה ומהירה של המחירים, אנחנו רוצים לסקור את התקופה ולהבין באמת את חומרת המצב. באמצעות תרשימים המראים את התנהגות שוק המניות תוך שימוש במתנד ה- RSI נוכל לבחון האם התרשימים מצביעים על כך שהנפילות היו דומות לאירועי עבר בהם הלחץ היה ברמות היסטוריות? התשובה המהירה היא, כפי שקורה לעיתים קרובות, "זה תלוי". במקרה זה, זה באמת תלוי בשוק / תרשים בו אתה מסתכל. התרשים הראשון מציג את ת. הסל SPY שעוקבת אחרי מדד ה S&P 500 משנת 1996. שימו לב כי במיתון שלאחר אירועי 9/11 כמו גם במיתון הגדול של 2008-09, ה- RSI לתקופה של 12 חודשים הגיע לטווח 20-30 (כאשר ב 2008 הגיע מתחת ל -20). במרץ השנה ה- SPY לא הגיע כמעט לטווח ה -30.


בתרשים השני ניתן לראות איך התנהל מדד הנאסד"ק הטכנולוגי במרץ? האם היה במצב "מכירות יתר" היסטורי? אפילו לא קרוב. קריאת ה- RSI הנמוכה בחודש מרץ הייתה הרבה מעל 50 - לעומת 30 ומטה בשני המשברים של שנת 2002 ו -2008.


RSI משברים

מדד QQQ

בואו נעבור ונבחן את המניות הבינוניות (Mid Cap) - המוצג כאן על ידי תעודת הסל IWR. במקרה זה, אנו מתחילים לראות שהדברים מתקרבים קצת יותר למבט היסטורי - אך לא ממש. ה- IWR התקרב ל -30, אך בשום מקום לא נמצא בשפלים שנקבעו במשבר 2008-09. אם נצלול אפילו עמוק יותר לשווי השוק של המניות הקטנות (Small Cap) - שמוצגים כאן על ידי תעודת הסל IWM - אנו רואים סוף סוף את רמת הנגיעה ב -30. זה היה נמוך מרמות 2002, אך לא ממש נורא כמו תקופת 2008-09.


MID CAP


IWM

האם כל זה אומר שכיוון השווקים מטה? בהחלט לא. חשוב לזכור משברים היסטוריים, כך שנוכל להכניס את המצב הנוכחי לפרספקטיבה.



מבט גלובלי


התפרצות וירוס הקורונה הורידה את מחירי המניות ברחבי העולם. לאחר הפסדים חדים במהלך חודש מרץ, אנו בעיצומו של שלב התאוששות. עם זאת, תעודות הסל של מרבית המדינות - אפילו אחרי הקפיצה - עדיין מופסדות בהסתכלות שנתית. מבין 13 מדינות, 12 בעלות ביצועים שליליים.

בארה"ב, החששות ממיתון עדיין קיימות. יתר על כן, המניות הסיניות (GXC), מוקד הנגיף, הן בעלות הביצועים הטובים ביותר ברחבי העולם. מרבית השווקים המתעוררים כמו אפריקה (AFK), ברזיל (EWZ) והודו (INDY) נותרו בשטח הדובי. התנודתיות בשוק המניות ירדה, אך היא עדיין גבוהה בהשוואה לתחילת 2020.


מבט גלובלי

Comentarios


logo_new_black-removebg-preview.png
  • rss
  • LinkedIn Social Icon
  • youtube
  • facebook

שד' נים 2, ראשל"צ

פיורד פועלת באמצעות בית ההשקעות גולד ניהול פיננסי מס' רישיון 543. בשימוש באתר זה הינך מקבל את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות שלנו. מובהר בזאת כי ביצועי העבר של ניירות הערך אינם ערובה לתוצאות עתידיות. תשואות צפויות, היסטוריות או תחזיות עשויות שלא לשקף ביצועים עתידיים בפועל של נייר הערך אין לראות בתכני האתר מכל סוג שהם הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או ביצוע כל פעולה פיננסית. אין לראות בתכנים תחליף לשיקול דעתו של הקורא או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכי הלקוח. המידע המופיע איננו מכיל את כלל המידע הנדרש למשקיע זה או אחר. הכותב איננו מחויב להודיע לקוראים בכל דרך שהיא על שינויים או עדכונים במידע, כל ניירות הערך כרוכים בסיכון ועלולים לגרום להפסד חלקי או מלא. שירותי ייעוץ ההשקעות נועדו לסייע ללקוחותינו בהכנות לעתידם הפיננסי ומאפשרים להם להתאים אישית את הנחותיהם לתיקיהם. אין בכוונתנו להציג כי ייעוץ ההשקעות שלנו מבוסס או שהוא אמור להחליף ניהול תיק השקעות ע"י בעל מקצוע. כמו כן פיורד אינה מספקת ייעוץ מס או ייעוץ פנסיוני ואינה מייצגת באופן כלשהו סוכנות פנסיונית כזו או אחרת. ייעוץ הניתן ע"י בעלי מקצוע בתחום הפנסיוני אינו באחריות פיורד השקעות. כל זמן בו הנתונים והציטוטים שפיורד משתמשת בהם מגיעים מצד שלישי, פיורד לא יכולה להבטיח את דיוק או שלמות הנתונים המסופקים על ידי צדדים שלישיים. כמו כן פיורד לא תישא באחריות לשימוש בתוכנת צד שלישי כזו או אחרת ולא לכשלים בתוכנות אלו ולנזקים שיגרמו כתוצאה משימוש בתוכנות אלו שאינן בבעלות פיורד השקעות. חלק מהמסלולים המומלצים כוללים רכיבי מינוף והשקעות בחסר (short) ,בעוד שלמנוף פיננסי ומכירה בחסר יש פוטנציאל לייצר רווחים גבוהים יותר, הם עלולים לגרום להפסדים גדולים יותר ולהשקעות בסיכון מיוחד כהגדרת החוק, כמו כן, רכיבי ההמלצות עשויים להיות מושפעים מסיכוני שוק , כולל תנודתיות, אשר עלולה להשפיע על שווי רכיבים מסויימים בהמלצות. גורמים כגון צמיחה במשק האמריקאי ומשקים זרים, רמות הריבית ואירועים פוליטיים אשר משפיעים על שוקי ניירות הערך. השווקים נוטים גם הם לנוע במחזורים, עם תקופות של עליית מחירים וירידות. אם קיימת ירידה כללית בניירות ערך ובשווקים אחרים, ההשקעה שלך עלולה לאבד ערך. מודגש בזאת כי לפיורד אין כל ערובה לתוצאות עתידיות של תיק ההשקעות שלך. והחלטת ההשקעה הסופית הינה של הלקוח בלבד.

כל הזכויות שמורות ©  לפיורד טכנולוגיות בע"מ 

bottom of page